21 iulie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 4831
Piaţa moldovenească este invadată cu carne de pasăre din Ucraina
21 iulie 2016, 12:00 Realitatea moldovenească views 4831

Piaţa moldovenească este invadată cu carne de pasăre din Ucraina

Asociaţia Producătorilor din Industria Avicolă se arată îngrijorată de datele statistice ce prezintă o creştere a importului cărnii de pasăre din Ucraina. Potrivit membrilor Asociaţiei, tot mai multe întreprinderi din ţara vecină obţin autorizaţii în acest sens. Producătorii de carne din ţară solicită Guvernului să intervină.

Președintele Asociației Producătorilor din Industria Avicolă, Dorin Ciurea, spune că producătorii autohtoni devin tot mai vulnerabili și supuși riscurilor de a micșora volumele de producere și de a reduce numărul locurilor de muncă. Iar asta pentru că, potrivit lui, importul de carne de pasăre din Ucraina continuă să crească și tot mai multe întreprinderi ucrainene obţin autorizaţii pentru livrarea cărnii de pasăre în Moldova.

Dorin Ciurea a mai menționat că Asociația Producătorilor din Industria Avicolă solicită autorităților de a fi introdusă cota de import la carnea de pasăre din Ucraina.

Contactat de către Radio Moldova Actualități pentru a comenta situația, purtătorul de cuvânt al Ministerului Economiei, Valeriu Rusu, a spus că subiectul ține de competența Ministrului Agriculturii.

Pe de altă parte, ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a comunicat că responsabil de importul și exportul produselor din carne este Ministerul Economiei, iar instituția pe care o conduce a fost și rămâne pentru a fi introducerea cotei la importul cărnii de pui.

La rândul său, Ministerul Economiei susține că săptămîna viitoare instituția va organiza o ședință cu participarea producătorilor de carne, alte structuri ce au tangență cu ramura dată, în cadrul căreia vor fi examinate toate problemele din sector.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

carne , pasari , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.