06 iunie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 5002
Republica Moldova va adera la Farmacopeea Europeană
06 iunie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 5002

Republica Moldova va adera la Farmacopeea Europeană

Calitatea medicamentelor din ţară va fi adaptată la standardele europene, iar Republica Moldova va adera la Convenţia privind elaborarea unei Farmacopei Europene, precum şi la protocolul Convenţiei. În acest sens, deputaţii au votat în două lecturi un proiect de lege.

Aderarea la Convenţie va uşura accesul producătorilor autohtoni pe piaţa farmaceutică europeană. De asemenea, standardele de calitate şi siguranţă, aliniate la standardele europene, vor asigura competitivitatea produselor farmaceutice din ţară.

Convenţia privind elaborarea unei Farmacopei Europene a fost întocmită la Strasbourg în anul 1964 şi a intrat în vigoare în 1974. Farmacopeea este un tratat care cuprinde datele oficiale privind descrierea şi formulele de preparare a medicamentelor, precum şi modul lor de conservare şi de utilizare.

 

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

standarde , medicamente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.