03 ianuarie 2012, 21:22 Realitatea moldovenească views 4499
03 ianuarie 2012, 21:22 Realitatea moldovenească views 4499

Sute de protestatari au blocat traseul Chişinău – Dubăsari: plîngem durerea rudelor tînărului decedat

“Nu ne omorîţi copii”, „Nu vrem hotar pe Nistru”, ”Sînteţi distrugători”. Aceste lozinci au fost scandate de cîteva sute de oameni care au blocat traseul Chișinău – Dubăsari. Cei prezenţi au semnat o rezoluţie prin care cer lichidarea tuturor posturilor de pacificare din stînga Nistrului. Protestatarii şi-au exprimat dezacordul în contextul tragicului deces al unui tînăr, împuşcat mortal de un pacificator rus pe 1 ianuarie curent.

Protestul nu a decurs şi fără altercaţii.

Oamenii acuză autorităţile ruse că se implică în treburile interne ale Republicii Moldova. Ei cer ca pacificatorul care a tras din armă să fie pedepsit aspru.

La protest au fost prezenţi veterani ai războiului de pe Nistru, precum şi locuitori din întreg raionul Dubăsari. Protestatarii au anunţat că vot veni şi mîine, exact în locul unde tînărul a fost împuşcat.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.