03 mai 2016, 10:40 Realitatea moldovenească views 9502
Maşini şi unităţi de tehnică militară din SUA au ajuns în Moldova
03 mai 2016, 10:40 Realitatea moldovenească views 9502

Maşini şi unităţi de tehnică militară din SUA au ajuns în Moldova

Armata americană a ajuns în Moldova. Zeci de maşini şi unităţi de tehnică militară din Statele Unite au intrat, azi dimineaţă, prin punctul de trecere Sculeni. În ţara noastră au venit şi aproape 200 de militari din SUA, care împreună cu 165 de soldaţi moldoveni, vor participa în premieră la exerciţiul "Dragon Pioneer 2016".

Aplicaţiile, în care vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului doi Cavalerie SUA şi 165 de militari moldoveni din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale, se vor desfăşura în satul Negreşti, raionul Străşeni şi la Bălţi.

"Necesitatea e că noi o să facem un schimb de experienţă cu partea americană.14:00 Şi să vedem cum acţionează ei, cum lucrăm noi, şi o să fie ca un schimb de experienţă", a declarat şeful Serviciu Geniu-Comandament Forţe Terestre, locotenentul-colonel Serghei Chilivnic.

În cadrul aplicaţiilor, soldaţii moldoveni şi cei americani vor fi instruiţi pentru executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificare, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere şi de supravieţuire în condiţii de câmp.

"Suntem aici să efectuăm exerciţii militare cu partenerii noştri. Moldova este partenerul nostru. Pentru Statele Unite este foarte important să efectueze exerciţii militare împreună cu ţările partenere din Europa", a precizat comandatul escadronului de cavalerie nr. 2, locotenentul-colonel Alexander Deraney.

Exerciţiul "Dragon Pioneer 2016" se va desfăşura de astăzi şi până în data de 20 mai.

În cadrul aplicaţiilor vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă, 18 maşini de manevră, 29 maşini de transport, medicale şi geniu. Armata Naţională a Moldovei va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

SUA , militari , tehnica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1020 locuitori

Bulboaca este un sat şi comună din raionul Briceni. Bulboaca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Comuna Bulboaca este situată la o distanță de 9 km de oraşul Briceni, la 14 km de staţia de cale ferată Văscăuţi (Ucraina) şi la 239 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1020 de oameni. În documentele timpului satul Bulboaca din ţinutul Hotin este atestat în aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.