24 aprilie 2016, 10:05 Realitatea moldovenească views 6581
Tinerii plecaţi peste hotare îşi vor putea ajuta părinţii de la depărtare
Foto: facebook.com/Do-it-for-Bunica
24 aprilie 2016, 10:05 Realitatea moldovenească views 6581

Tinerii plecaţi peste hotare îşi vor putea ajuta părinţii de la depărtare

Tinerii plecaţi peste hotare îşi vor putea ajuta părinţii sau buneii de la depărtare. Un grup de elevi din Orhei îşi propun să creeze un site prin intermediul căruia migranţii moldoveni vor putea angaja persoane care să-i ajute în gospodărie pe părinţii rămaşi acasă.

Proiectul, intitulat "Do it for bunica", a impresionat deja juriul unui concurs, desfăşurat în Statele Unite, unde tinerii au câştigat 10 mii de dolari.

Echipa "Do it for bunica" este formată din patru liceeni din Orhei. Iar ideea a apărut din experienţa personală a unui membru al grupului, care mai mulţi ani a locuit în Italia.

"Bunica mea era acasă bolnavă şi nu putea să se ocupe singură de treburile casnice. M-am gândit atunci că ea chiar ar avea nevoie de ajutorul cuiva", a declarat membrul echipei "Do it for bunica", Victoria Brădescu.

"Bătrânii au spus că au nevoie de curăţenie prin casă, de spălatul veselei sau chiar să cumpere produse alimentare", a relatat membrul echipei "Do it for bunica", Vlad Grecu.

Tinerii sunt optimişti şi spun că banii câştigaţi în cadrul concursului internaţional Diamond Challenge îi vor investi în afacere.

"Noi credem că o să-i investim în bussines dar avem nevoie de mai mult timp să ne adunăm forţele şi să mai strângem bani pentru că nu sunt suficienţi", a menţiinat Victoria Brădescu.

Elevii au pregătit deja şi o aplicaţie pentru telefonul mobil.

"Când te înregistrezi sunt două categorii find work şi find help. Noi alegem find work, ne inregistram....pe fast vre-o 5 secunde. Aceste trei persoane au accesat deja ajutorul nostru", a spus membru al echipei "Do it for bunica", Daniela Tihon.

Unii oamenii sunt gata deja să apeleze la serviciile propuse de tineri:

"Stau bătrânii şi chiar mor de foame şi frig. Trebuie de ajutat, trebuie de ajutat. De dus şi de ajutat. Foarte bun proiect".

"Iată aşa singurică, este o femeie în vale care vine şi ne ajută. Iată acum ne-a şters ferestrele, ne-a spălat covoarele, ţolurile. Ea ne ajută şi noi îi dăm un cartof, zahăr".

La concursul Diamond Challenge, desfăşurat în Statele Unite, Moldova a fost reprezentată pentru al treilea an. Proiectul promovează inovaţiile din domeniul afacerilor.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

diaspora , parinti , ajutor , site , servicii , tineret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.