08 aprilie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 6362
Ştefan Urîtu: ultimele scrutine au fost fraudate
08 aprilie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 6362

Ştefan Urîtu: ultimele scrutine au fost fraudate

Atât alegerile parlamentare din 2014, cât şi cele locale din 2015 au fost fraudate, susţine vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Ştefan Urîtu. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Interpol" de la postul de televiziune „TV 7".

Potrivit lui Urîtu, în special ar fi fost fraudate alegerile locale din 2015, când cota fraudelor în unele localităţi ar fi fost în proporţie de 20 la sută. „Pot să vă comunic cu siguranţă că alegerile locale, pe localităţi, au fost fraudate de la 5 la 20 de procente".

Ştefan Urîtu,afirmă că schema fraudei constă în includerea aceleiaşi persoane de mai multe ori în listele electorale. „Una şi aceiaşi persoană a fost inclusă în listele electorale de mai multe ori, făcându-se unele modificări în nume sau prenume, de exemplu, într-un caz era scris cu „i", în altul cu „e". Vasile mai putea fi găsit în lista electorală şi Vasili, Rotaru mai figura şi ca Rotari. Într-o listă electorală de 200 de alegători am descoperit peste 20 de cazuri de includere repetată în listă. În unele cazuri o persoană figura pe listele din trei circumscripţii electorale. Listele practic au fost dublate", a declarat Urîtu.

Vicepreşedintele CEC a spus că a încercat de mai multe ori să i se permită studierea listelor electorale, însă i-a fost îngrădit accesul. „În cele din urmă, m-am adresat în instanţa de judecată, însă cererea mi-a fost respinsă pe motiv că sunt date cu caracter personal", a precizat Ştefan Urîtu.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

alegeri , falsificare , CEC

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2175 locuitori

Gribova este un sat şi comună din raionul Drochia. Gribova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 174 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Gribova a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.