|
Ce trebuie să facă fermierii pentru a obține autorizații de import al motorinei
Producătorii agricoli înregistrați ca persoane juridice, începînd cu 1 aprilie, pot depune la ANRE cereri pentru acordarea autorizațiilor de import al motorinei pentru necesități proprii.
Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care a menționat că dreptul producătorilor agricoli la importurile de motorină pentru consum propriu în baza autorizațiilor de import eliberate de ANRE este stabilit de noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere, care intră în vigoare la 1 aprilie 2016.
Autorizaţia de import al motorinei se eliberează de către ANRE, la cererea scrisă a producătorului agricol, conform modelului din anexa la legea sus-menționată. Cererea va fi însoţită de următoarele documente: copia certificatului de înregistrare de stat al producătorului agricol, copii ale documentelor ce atestă forma de deţinere a terenurilor agricole (proprietate sau arendă), copii ale documentelor care atestă forma de deţinere a depozitelor de păstrare a motorinei (proprietate, locaţiune etc.), certificatul de conformitate pentru depozitele de păstrare a motorinei, copii ale documentelor care atestă forma de deţinere a tehnicii agricole care consumă motorină (proprietate, leasing etc.).
În termen de 15 zile de la înregistrarea cererii, ANRE va elibera autorizaţia de import al motorinei, dacă producătorul agricol întrunește cerințele sus-menționate.
În autorizaţia de import al motorinei, ANRE va stabili cantitatea motorinei ce poate fi importată în funcţie de suprafaţa terenurilor agricole deţinute de către producătorul agricol şi de normele de consum al motorinei pe un hectar de teren agricol. Potrivit ordinului Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare din 01 martie 2016, norma de consum al motorinei pentru un hectar de teren agricol pentru un ciclu tehnologic constituie 110,96 litri.
ANRE este în drept să retragă autorizaţia de import al motorinei în cazurile în care producătorul agricol a comis în mod repetat încălcări ale regimului mărfurilor accizate conform Codului fiscal al Republicii Moldova și/sau a utilizat motorina importată în alte scopuri decît pentru consum propriu. O nouă autorizație de import al motorinei va putea fi obținută după 24 de luni de la data retragerii autorizației.
Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de import al motorinei se achită anual în cuantum de 200 de lei și se varsă integral în bugetul de stat.
Informații suplimentare despre procedura de acordarea autorizaţiei de import al motorinei pot fi găsite pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Piața produselor petroliere.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1569
- Populația:
- 2424 locuitori
Cigîrleni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Cigîrleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ialoveni și la 40 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2424 de oameni. Satul Cigîrleni a fost menționat documentar în anul 1569.
Comentarii
(0)