|
Ce trebuie să facă fermierii pentru a obține autorizații de import al motorinei
Producătorii agricoli înregistrați ca persoane juridice, începînd cu 1 aprilie, pot depune la ANRE cereri pentru acordarea autorizațiilor de import al motorinei pentru necesități proprii.
Anunțul a fost făcut de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care a menționat că dreptul producătorilor agricoli la importurile de motorină pentru consum propriu în baza autorizațiilor de import eliberate de ANRE este stabilit de noile modificări la Legea privind piața produselor petroliere, care intră în vigoare la 1 aprilie 2016.
Autorizaţia de import al motorinei se eliberează de către ANRE, la cererea scrisă a producătorului agricol, conform modelului din anexa la legea sus-menționată. Cererea va fi însoţită de următoarele documente: copia certificatului de înregistrare de stat al producătorului agricol, copii ale documentelor ce atestă forma de deţinere a terenurilor agricole (proprietate sau arendă), copii ale documentelor care atestă forma de deţinere a depozitelor de păstrare a motorinei (proprietate, locaţiune etc.), certificatul de conformitate pentru depozitele de păstrare a motorinei, copii ale documentelor care atestă forma de deţinere a tehnicii agricole care consumă motorină (proprietate, leasing etc.).
În termen de 15 zile de la înregistrarea cererii, ANRE va elibera autorizaţia de import al motorinei, dacă producătorul agricol întrunește cerințele sus-menționate.
În autorizaţia de import al motorinei, ANRE va stabili cantitatea motorinei ce poate fi importată în funcţie de suprafaţa terenurilor agricole deţinute de către producătorul agricol şi de normele de consum al motorinei pe un hectar de teren agricol. Potrivit ordinului Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare din 01 martie 2016, norma de consum al motorinei pentru un hectar de teren agricol pentru un ciclu tehnologic constituie 110,96 litri.
ANRE este în drept să retragă autorizaţia de import al motorinei în cazurile în care producătorul agricol a comis în mod repetat încălcări ale regimului mărfurilor accizate conform Codului fiscal al Republicii Moldova și/sau a utilizat motorina importată în alte scopuri decît pentru consum propriu. O nouă autorizație de import al motorinei va putea fi obținută după 24 de luni de la data retragerii autorizației.
Taxa pentru eliberarea autorizaţiei de import al motorinei se achită anual în cuantum de 200 de lei și se varsă integral în bugetul de stat.
Informații suplimentare despre procedura de acordarea autorizaţiei de import al motorinei pot fi găsite pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Piața produselor petroliere.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1462
- Populația:
- 219 locuitori
Drujineni este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Satul Drujineni este situat la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 219 oameni. Satul Drujineni a fost atestat la 25 septembrie 1462 cu denumirea Duşeşti, Drujeşti.
Comentarii
(0)