20 februarie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 6203
Moldova a semnat un nou Program de Țară cu Organizaţia Internaţională a Muncii (FOTO)
20 februarie 2016, 12:15 Realitatea moldovenească views 6203

Moldova a semnat un nou Program de Țară cu Organizaţia Internaţională a Muncii (FOTO)

La Chişinău a fost celebrată astăzi Ziua Mondială a Justiţiei Sociale. În cadrul evenimentului a fost semnat un nou Program de cooperare între Republica Moldova şi Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Documentul, care a fost negociat cu Guvernul și cu partenerii de dialog social, este al patrulea program de cooperare între OIM şi Guvernul de la Chișinău.

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a menționat, în cadrul reuniunii, că Guvernul Republicii Moldova îşi propune să construiască o societate bazată pe modelul social european. „Dezvoltarea resurselor umane și asigurarea şanselor egale pentru toți este primordială. Guvernul face eforturi pentru o creştere economică corelată cu justiția socială. Ocuparea decentă în cîmpul muncii și locurile de muncă productive sînt componente principale pentru eradicarea sărăciei, promovarea incluziunii sociale, obiective stipulate în Programul de Guvernare", a declarat vicepremierul.

Gheorghe Brega a mai menţionat importanţa colaborării Republicii Moldova cu partenerii de dezvoltare, în special la momentul actual, cînd țara a subsemnat pentru agenda internaţională a Obiectivelor de Dezvoltare Durabile. „Ne dorim și sîntem angajați cu deplină responsabilitate de a transfera aceste obiective la nivel de țară pentru o mai bună calitate a vieţii fiecărui cetățean", a concluzionat viceprim-ministrul.

Evenimentul a întrunit oficiali guvernamentali, parteneri de dezvoltare și reprezentanţi ai societăţii civile. Participanţii au discutat despre incluziunea socială, politicile de ocupare, economia informală, îmbunătățirea legislației muncii – aspecte incluse în cooperarea Guvernului Republicii Moldova cu OIM.

Organizația Națiunilor Unite a declarat ziua de 20 februarie ca Ziua Mondială a Justiţiei Sociale în anul 2007. În Republica Moldova evenimentul este consemnat pentru prima dată la iniţiativa Guvernului, Naţiunilor Unite și Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

munca , OIM , acord

Comentarii

 (1)
  • #1 pipl Răspunde Citează selecţia
    Всё возможное делают только для того чтоб народ покинул Молдову на заработки (батрачить ) а они в это время страну уничтожат . Вот и истина их стараний благодаря стараниям МИД и Георгию Брега , гореть им аду всем.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.