24 septembrie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 5581
Stephane Bride: Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău va începe în 2016
24 septembrie 2015, 14:14 Realitatea moldovenească views 5581

Stephane Bride: Construcţia gazoductului Ungheni-Chişinău va începe în 2016

Lucrările de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău vor demara la începutul anului viitor. Declaraţia îi aparţine viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Stephane Bride şi a fost făcută în cadrul şedinţei comune a Guvernului Republicii Moldova şi Guvernului României.

Ministrul Economiei a declarat că, la acest moment, în proces de elaborare este Studiul de fezabilitate pentru construcţia gazoductului, după aprobarea căruia va fi realizat proiectul tehnic, apoi vor începe lucrările de construcție. Astfel, startul lucrărilor de construcţie a gazoductului este preconizat pentru începutul anului 2016, iar încheierea către luna mai 2018.

Cu referire la interconexiunile electrice, ministrul Economiei a afirmat că la prima etapă sunt planificate construcția primelor două din cele trei linii de interconexiune cu sistemul electroenergetic românesc. Pentru a accelera lucrările, au fost create Grupurile de lucru la nivel de experți din Republica Moldova și România. Urmează raportul de la BERD privind selectarea Consultantului pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru cele trei interconexiuni.

De asemenea, Stephane Bride s-a referit la organizarea, în perioada 14-17 octombrie 2015, la București, a reuniunii a VIII-a a Comisiei mixte interguvernamentale pentru cooperare economică dintre Republica Moldova şi România. După ședință, va avea loc expoziţia „Fabricat în România", la care Republica Moldova beneficiază de un spaţiu expoziţional gratuit (circa 200 m2) oferit de partea română, urmare a înţelegerilor convenite la nivel bilateral.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

gazoduct , Chisinau , gaz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.