09 septembrie 2015, 11:31 Realitatea moldovenească views 6659
China are un nou ambasador în Moldova
09 septembrie 2015, 11:31 Realitatea moldovenească views 6659

China are un nou ambasador în Moldova

Prim-ministrul Valeriu Streleț a avut, marţi, o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Populare Chineze la Chişinău, Zhang Yinghong.

Potrivit Guvernului, la întrevedere s-a discutat un spectru larg de subiecte privind cooperarea şi susţinerea reciprocă dintre cele două ţări, dar şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

Streleţ a reconfirmat interesul Republicii Moldova de a avansa colaborarea bilaterală cu Republica Populară Chineză. Premierul s-a referit la necesitatea valorificării oportunităţilor de export a vinurilor moldoveneşti pe piaţa chineză, dar şi a atragerii investiţiilor în economia ţării noastre.

Streleţ s-a pronunţat pentru aprofundarea cooperării cu Guvernul de la Beijing în contextul implementării iniţiativei circuitului economic „Drumul Mătăsii". „Considerăm de o mare importanţă această iniţiativă a Chinei şi ne exprimăm disponibilitatea de a participa la proiectele investiţionale şi de infrastructură locală şi regională, derulate sub egida acesteia", a declarat prim-ministrul.

Ambasadorul chinez a menţionat că ţara sa va sprijini în continuare Moldova în realizarea obiectivelor propuse. Diplomatul chinez a exprimat interesul investitorilor chinezi pentru dezvoltarea unor parteneriate reciproc avantajoase în domeniul telecomunicaţiilor şi cel agroalimentar.

Cei doi oficiali au pledat pentru impulsionarea dialogului politic, extinderea cooperării comercial-economice şi aprofundarea relaţiilor culturale. Părţile au convenit asupra menţinerii dialogului permanent şi dezvoltării relaţiilor moldo-chineze în diverse sfere de cooperare.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Moldova , China

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
903 locuitori

Jora de Sus este un sat din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 29 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 903 oameni. Satul Jora de Sus a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.