12 august 2015, 15:55 Realitatea moldovenească views 9897
“Go for Moldova” sau Operaţiunea „Matrioşka” pentru Moldova
12 august 2015, 15:55 Realitatea moldovenească views 9897

“Go for Moldova” sau Operaţiunea „Matrioşka” pentru Moldova

Recent, Dan Dungaciu şi Petrişor Puiu, experţi români de la Fundaţia Universitară a Mării Negre (FUMN) au propus lansarea proiectului "Go for Moldova", care, în opinia lor, ar trebui să devină un imperativ naţional şi european pentru România Euroatlantică, scrie comentatorul Evgheni Pascari pe site-ul sputnik.md.

Experţii propun să fie creată o agenţie de stat specială şi un Fond de investiţii Moldova, cu un capital de cinci miliarde de euro, „care să fie investiţi în infrastructura şi titluri de stat, pe malul stîng al Prutului, iar acţiunile fundaţiei să fie cotate la Bursa de Valori Bucureşti". Autorul menţionează: nu în Republica Moldova, ci „pe malul stîng al Prutului".

Cu alte cuvinte, prietenii noştri de pe malul drept al Prutului au decis, cu ajutorul banilor UE, să subordoneze Moldova, din punct de vedere economic. Dat fiind faptul, că proiectul „România Mare" în mod evident nu e pe placul europenilor, Bucureştiul a inventat proiectul „Go for Moldova" şi aşa se pare, sub pretextul acestuia va fi realizat proiectul „România Mare". Pe scurt, „Operaţiunea Matrioşka".

Proiectul „România Mare", care presupune lichidarea Republicii Moldova prin anexarea acesteia de către România, este principalul obiectiv politic al Bucureştiului din ultimii 100 de ani. Extinderea frontierelor României din contul Basarabiei – cum este numită Republica Moldova în România, este şi astăzi obiectivul principal al Palatului de la Cotroceni. Acest lucru, direct sau indirect, este afirmat mereu de către liderii acestei ţări, comunităţile de experţi şi ONG-urile special instruite ca „Noua Dreaptă" ş. a.

Proiectul „România Mare" este un „plan de acţiuni", implementat pe teritoriul Republicii Moldova, în scopul de a şterge identitatea şi statalitatea moldovenească. În acest sens s-au făcut deja multe: cetăţeni ai României sînt infiltraţi în cele mai importante structuri de stat. Spre exemplu, Curtea Constituţională care a încercat să modifice articolul din Constituţie cu privire la denumirea limbii de stat, în şcolile şi instituţiile superioare de învăţămînt din ţară este predată „Istoria românilor", în loc de „Istoria statului şi poporului moldovenesc", de parcă în Moldova ar locui doar români; în mass-media de stat – canalul public TRM, post de radio şi site, care folosesc tot mai des termenii Basarabia şi basarabeni ş.a. Se pot întîlni şi alte opinii, exprimate mai răspicat.

Nu e neapărat să absolveşti Sorbona ca să-ţi dai seama, cine înfăptuieşte în Moldova sarcinile proiectului numit convenţional „România Mare". Toate aceste persoane se află legal în Parlament, Guvern, CC, Primăria Chişinău ş. a. m. d.

Însă în pofida eforturilor, majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova se pronunţă deocamdată împotriva lichidării ţării lor prin anexarea acesteia de către România.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Romania , unire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1506
Populația:
1098 locuitori

Cerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1098 de oameni. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1506.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.