|
“Go for Moldova” sau Operaţiunea „Matrioşka” pentru Moldova
Recent, Dan Dungaciu şi Petrişor Puiu, experţi români de la Fundaţia Universitară a Mării Negre (FUMN) au propus lansarea proiectului "Go for Moldova", care, în opinia lor, ar trebui să devină un imperativ naţional şi european pentru România Euroatlantică, scrie comentatorul Evgheni Pascari pe site-ul sputnik.md.
Experţii propun să fie creată o agenţie de stat specială şi un Fond de investiţii Moldova, cu un capital de cinci miliarde de euro, „care să fie investiţi în infrastructura şi titluri de stat, pe malul stîng al Prutului, iar acţiunile fundaţiei să fie cotate la Bursa de Valori Bucureşti". Autorul menţionează: nu în Republica Moldova, ci „pe malul stîng al Prutului".
Cu alte cuvinte, prietenii noştri de pe malul drept al Prutului au decis, cu ajutorul banilor UE, să subordoneze Moldova, din punct de vedere economic. Dat fiind faptul, că proiectul „România Mare" în mod evident nu e pe placul europenilor, Bucureştiul a inventat proiectul „Go for Moldova" şi aşa se pare, sub pretextul acestuia va fi realizat proiectul „România Mare". Pe scurt, „Operaţiunea Matrioşka".
Proiectul „România Mare", care presupune lichidarea Republicii Moldova prin anexarea acesteia de către România, este principalul obiectiv politic al Bucureştiului din ultimii 100 de ani. Extinderea frontierelor României din contul Basarabiei – cum este numită Republica Moldova în România, este şi astăzi obiectivul principal al Palatului de la Cotroceni. Acest lucru, direct sau indirect, este afirmat mereu de către liderii acestei ţări, comunităţile de experţi şi ONG-urile special instruite ca „Noua Dreaptă" ş. a.
Proiectul „România Mare" este un „plan de acţiuni", implementat pe teritoriul Republicii Moldova, în scopul de a şterge identitatea şi statalitatea moldovenească. În acest sens s-au făcut deja multe: cetăţeni ai României sînt infiltraţi în cele mai importante structuri de stat. Spre exemplu, Curtea Constituţională care a încercat să modifice articolul din Constituţie cu privire la denumirea limbii de stat, în şcolile şi instituţiile superioare de învăţămînt din ţară este predată „Istoria românilor", în loc de „Istoria statului şi poporului moldovenesc", de parcă în Moldova ar locui doar români; în mass-media de stat – canalul public TRM, post de radio şi site, care folosesc tot mai des termenii Basarabia şi basarabeni ş.a. Se pot întîlni şi alte opinii, exprimate mai răspicat.
Nu e neapărat să absolveşti Sorbona ca să-ţi dai seama, cine înfăptuieşte în Moldova sarcinile proiectului numit convenţional „România Mare". Toate aceste persoane se află legal în Parlament, Guvern, CC, Primăria Chişinău ş. a. m. d.
Însă în pofida eforturilor, majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova se pronunţă deocamdată împotriva lichidării ţării lor prin anexarea acesteia de către România.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1868
- Populația:
- 491 locuitori
Codreni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreni și Zloți. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 491 de oameni. Satul Codreni a fost menționat documentar în anul 1868.
Comentarii
(0)