|
Pe 29 martie R.Moldova va trece la timpul ”de vară”
Guvernul Republicii Moldova informează că pe data de 29 martie 2015, ultima duminică a lunii martie, ora 3.00, pe întreg teritoriul ţării se va introduce timpul "de vară" prin transferul acelor ceasornicului înainte cu o oră. Trecerea la timpul "de vară" va avea loc în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU şi concomitent cu statele-membre ale Comunităţii Europene.
Din cauza acestei schimbări ale trecerii la ora de vară poate apărea tulburarea somnului, pot dispărea pofta de mîncare, capacitatea de muncă şi concentrarea. Pentru a diminua cît cît mai mult efectele adverse, specialiştii ne recomandă ca sîmbătă seara să ne culcăm cu o oră mai tîrziu sau duminică dimineaţă să ne trezim mai devreme.
Ideea trecerii la ora de vară i se atribuie politicianului Benjamin Franklin, care a scris un eseu intitulat „An Economical Project for Diminishing the Cost of Light" (Un proiect economic pentru a diminua costul luminii), trimis editorilor revistei „The Journal of Paris", în 1784. Pe scurt, Franklin propunea ca parizienii să facă economie de lumînări şi să se trezească mai devreme dimineaţa, pentru a folosi lumina naturală mai mult timp. Dar ideea sa nu a fost pusă în aplicare decît mult mai tîziu. Prima ţară care a adoptat trecerea la ora de vară este Germania, care a luat această decizie în 1916, după care au urmat Marea Britanie, Belgia şi Danemarca.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 3021 locuitori
Văleni este un sat şi comună din raionul Cahul. Văleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Cahul și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3021 de locuitori. Satul Văleni a fost menționat documentar în anul 1430.
Comentarii
(0)