05 martie 2015, 16:34 Realitatea moldovenească views 7787
Un moldovean stabilit în Israel a fost decorat
05 martie 2015, 16:34 Realitatea moldovenească views 7787

Un moldovean stabilit în Israel a fost decorat

Ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Anatol Vangheli, a înmânat medalia „Crucea comemorativă" lui Boris Banşaţ, colonel de armată, cetăţean al Republicii Moldova domiciliat în Statutul Israel. El a participat la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova în cadrul conflictului armat de pe Nistru.

Ceremonia de înmânare a avut loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel și a prilejuit adresarea cuvintelor de recunoștință din partea autorităților Republicii Moldova. Boris Banșat, la rândul său, și-a exprimat speranța în avansarea procesului de soluționare a conflictului transnistrean.

La 2 martie s-au împlinit 23 de ani de la începutul războiului de pe Nistru. La războiul din 1992 au luat parte aproximativ 30 de mii de persoane, dintre care 287 au decedat: 198 de militari din Armata Naţională şi 89 persoane din cadrul Ministerului de Interne. Alții aproape 300 au rămas invalizi.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Israel , ambasador , moldovenii , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
879 locuitori

Stolniceni este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de locuitori. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.