03 noiembrie 2014, 11:15 Realitatea moldovenească views 10974
Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina
Foto: vfokuse.md
03 noiembrie 2014, 11:15 Realitatea moldovenească views 10974

Bașcanul Găgăuziei, persona non grata în Ucraina

Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a fost declarat persona non grata în Ucraina. Polițiştii de frontieră de la punctul vamal Mirnoe i-au interzis, azi dimineaţă, accesul pe teritoriul ucrainean, fără a explica motivul.

Başcanul, împreună cu soţia sa, se deplasau în localitatea Vinogradovka, din regiunea Odesa, unde urma să participe la deschiderea unei case de cultură, însă nu a mai ajuns la destinaţie. Potrivit Poliţiei de Frontieră, granicierii din Ucraina i-au anunțat pe omologii săi din Moldova despre interdicția aplicată lui Formuzal, fără a preciza însă motivul.

Solicitat de Jurnal TV, consilierul lui Mihail Formuzal a confirmat acest lucru, dar a refuzat să ofere detalii. Başcanul nu a fost de găsit însă pentru a oferi o reacţie. Nici reprezentanţii Ministerului de Externe nu au răspuns la telefon pentru comentarii.

Sursa: www.jurnaltv.md

Comentarii

 (1)
  • #1 valerii Răspunde Citează selecţia
    Формузал - сепаратист антимолдован и анти Молдавского государства  - ему давай Таможенный союз потому как сам решил. И плюёт он на то что  в Таможенный союз входят Страны! Неблагородного безродного  кто будет уважать? Не считая (любимых) оккупантов.<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
561 locuitori

Buzduganii de Sus este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 561 de oameni. Satul Buzduganii de Sus a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.