23 mai 2014, 15:37 Realitatea moldovenească views 10272
În Republica Moldova se va putea intra cu viză electronică
Foto: birotravelumrah.com
23 mai 2014, 15:37 Realitatea moldovenească views 10272

În Republica Moldova se va putea intra cu viză electronică

Cetăţenii străini vor putea solicita viză electronică pentru intrarea în Republica Moldova. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede că examinarea dosarelor şi eliberarea vizei electronice va fi efectuată de către Direcţia generală afaceri consulare din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Iulian Groza, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a declarat la şedinţa Parlamentului că perfectarea vizei electronice va costa 60 de euro.

În prezent, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene elaborează sistemul de operare în vederea funcţionării Sistemului Informaţional de gestionare a vizelor, care va integra şi posibilitatea aplicării online pentru obţinerea vizelor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , servicii , viza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.