24 martie 2014, 14:41 Realitatea moldovenească views 6647
Circa 90 de km de drumuri naţionale vor fi reparaţi din luna mai
24 martie 2014, 14:41 Realitatea moldovenească views 6647

Circa 90 de km de drumuri naţionale vor fi reparaţi din luna mai

Circa 90 de kilometri de drum vor fi reabilitaţi din fonduri externe începînd cu luna mai. Anunţul a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Botnari, vor fi reabilitate drumurile naţionale Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Giurgiuleşti şi ocolirea oraşului Ungheni. În acest scop, astăzi au fost semnate trei contracte cu companiile internaţionale selectate din România, Cehia şi Azerbaidjan.

„Toată ţara urmează a deveni un adevărat şantier de construcţie. Anul acesta sînt prevăzute semnarea a 14 contracte pentru reabilitarea drumurilor. Scopul principal este de a majora siguranţa în trafic şi de a asigura confortul cetăţenilor", a declarat Vasile Botnari.

Pentru reabilitarea celor 90 de km de drum sînt planificaţi circa 80 milioane de euro din fondurile alocate anterior de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Comisia Europeană.

Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor pentru fiecare contract este de 24 de luni. Pentru anul curent autorităţile planifică să reabiliteze circa 220 de kilometri de drumuri naţionale.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
988 locuitori

Trifăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca și Trifănești. Localitatea Trifănești este situată la distanța de 19 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 988 de oameni. Satul Trifănești este menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.