21 decembrie 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 14768
21 decembrie 2013, 11:30 Realitatea moldovenească views 14768

Regulile de control al bagajelor la frontiera moldo-română rămân suspendate


Foto: trm.md

Noile reguli de control al bagajelor persoanelor fizice aplicate la frontiera moldo-română au fost amînate pe un termen nederminat. Despre aceasta au convenit şeful Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, şi omologul său, Claudiu Ardeleanu, în cadrul unei întrevederi de lucru. Oficialii au convenit că la frontiera moldo-română vor fi aplicate mecanismele de control prezente. Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, conducătorii celor două autorități vamale au mai convenit asupra creării unor grupuri comune de lucru, pentru a optimiza procedurile de control a bagajelor, avînd în vedere și contextul relațiilor de vecinătate a celor două țări. Totodată, s-a convenit ca în perioada sărbătorilor de iarnă să fie suplimentat numărul de colaboratori vamali, pentru fluidizarea traficului transfrontalier și excluderea cozilor în posturile vamale. În cadrul întîlnirii, Tudor Balițchi și Claudiu Ardeleanu au semnat prelungirea Planului de Cooperare în vederea cooperării în domeniul antifraudă. Anterior, Direcţia Generală a Vămilor din România anunța că începînd cu 1 decembrie curent, la frontiera moldo-română se vor aplica anumite restricții la produsele din tutun, băuturi alcoolice, carburanți, flori şi plantele de ornament, uleiul de floarea-soarelui, zahăr rafinat, făină, tărîţe, fructe şi legume. Potrivit noilor reguli, aceste bunuri urmau să fie introduse în România în anumite limite cantitative și doar o dată la şapte zile de la ultima declaraţie scrisă.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1432
Populația:
1661 locuitori

Medveja este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Medveja şi Slobozia-Medveja. Satul Medveja se află la o distanță de 25 km de oraşul Briceni, la 3 km de staţia de cale ferată Medveja,  270 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Medveja constituia 1661 de oameni. Prima atestare documentară a satului Medveja datează din 1 august 1432.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.