17 decembrie 2013, 14:54 Realitatea moldovenească views 7457
17 decembrie 2013, 14:54 Realitatea moldovenească views 7457

Semnătura digitală încorporată a fost aprobată de Guvern

Foto: publika.md

Proiectul de lege cu privire la semnătura electronică şi documentul electronic a fost aprobat astăzi în şedinţa Cabinetului de miniştri, a relatat pentru MOLDPRES Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Documentul prevede instituirea a trei tipuri de semnături electronice: simplă, avansată necalificată şi avansată calificată. Semnătura simplă oferă doar posibilitatea de a cifra conţinutul şi de a obţine cifra de comparare. Al doilea tip de semnătură va fi pe un suport necertificat. Cît despre semnătura avansată calificată, aceasta va fi aplicată în buletinul de indentitate electronic.

Semnătura electronică simplă şi cea avansată necalificată vor fi utilizate preponderent în relaţiile dintre agenţii economici, iar semnătura electronică avansată calificată - în interacţiunea dintre autorităţile publice şi pentru prestarea serviciilor electronice populaţiei.

Aplicarea semnăturii electronice şi a documentului electronic este o prevedere a Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Pentru a intra în vigoare, documentul urmează să fie adoptat de Parlament.

Din 1 martie 2014, în Republica Moldova va fi eliberat buletinul de identitate electronic cu semnătura digitală încorporată.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

servicii , internet , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
1509 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Moara Domnească. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Glodeni și la 179 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Viișoara a fost menționat documentar în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.