Mergi spre compartimentul: Copiilor
16 septembrie 2013, 14:29 Copiilor views 8573
16 septembrie 2013, 14:29 Copiilor views 8573

Peste 5000 de elevi au emigrat împreună cu părinţii, în ultimii cinci ani


Foto: trm.md
Numărul elevilor care pleacă împreună cu familia peste hotare este în creştere. De la începutul anului curent, circa 800 de elevi au părăsit instituţiile de învăţământ, iar în ultimii cinci ani, circa 5500 de elevi au abandonat şcoala pentru a emigra împreună cu părinţii. Anunţul a fost făcut, astăzi, la şedinţa operativă a Primăriei Chişinău, de şefa Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Potrivit şefei Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, în anul curent, în şcolile şi liceele din capitală studiază 76 de mii de elevi, cu o mie mai puţin comparativ cu anul trecut. Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a mai spus că numărul elevilor va scădea cu 50%, către anul 2050.

În context, edilul capitalei Dorin Chirtoacă a solicitat să fie pregătită o informație amplă la acest subiect, cu dinamica de la 1991 până în prezent, în ceea ce privește numărul de copii în școli și grădinițe și evoluția acestuia pe parcursul anilor, de când a început fenomenul plecării peste hotare.
Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

elevi , migratie , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
446 locuitori

Druţa este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 446 de oameni. Satul Druța a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.