Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 septembrie 2013, 14:47 Copiilor views 4999
02 septembrie 2013, 14:47 Copiilor views 4999

Elevii moldoveni au început un nou an școlar

Pentru circa 360 de mii de şcolari astăzi începe un nou an de studii. În jur de 35 de mii dintre aceştia vor păşi pragul şcolii pentru prima oară, transmite MOLDPRES.

Elevii care vor merge în clasa I vor primi în dar, în mod tradiţional, cîte un Abecedar. Prima oră a anului şcolar se va desfăşura cu genericul ”Cultura Republicii Moldova la 22 de ani de independenţă”.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, procesul de studii va fi organizat în peste 1300 de instituţii de învăţămînt preuniversitar, în care activează în jur de 36 de mii de cadre didactice.

Pînă la data de 20 august curent, conform informaţiei preliminare oferite de administraţiile publice locale, reparaţiile capitale din instituţiile educaţionale din zece raioane au fost efectuate în volum de cca 85-100%, în patru raioane - în volum de 40%, iar în celelalte unităţi administrative - în volum de 60-80%.

Şi în noul an de studii va fi asigurată alimentarea gratuită a elevilor din clase primare şi a celor din familiile socialmente vulnerabile, precum şi a elevilor din clasele V-XII ale instituţiilor preuniversitare din subordinea Ministerului Educaţiei, aflate în partea stîngă a Nistrului şi în municipiul Bender, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

elevi , scoala , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.