|
Au început Zilele Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”
Mai multe acțiuni culturale vor avea loc în cadrul „Zilelor Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă", care se vor desfășura în perioada 19-25 noiembrie la Chișinău, informează MOLDPRES.
Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Eugenia Bejan, a menționat că manifestările respective au drept scop promovarea serviciilor oferite de bibliotecă, atragerea noilor beneficiari prin diverse activităţi. Programul a demarat astăzi cu o acțiune de voluntariat „Bibliotecar pentru o oră", în care peste 10 elevi de la diferite școli și licee au fost în rol de bibliotecar pentru o oră în secțiile și filialele bibliotecii. Tot astăzi, la bibliotecă a avut loc evenimentul „Ispita cuvântului, ispita culorilor". În cadrul acestuia a fost inaugurată expoziția de artă plastică semnată de Călin Enache, elev la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală" și au fost prezentate în versiune teatralizată două povești semnate de elevele Andreea Pintilei și Mihaela Roibu, premiate la Concursul internațional „Călătorie în lumea poveștilor".
Miercuri, 21 noiembrie, la ora 14.00, la bibliotecă va fi lansată cartea „Oglinzile Cetății: Dialoguri de ieri și de azi (Iași – Chișinău)" de Nicolae Busuioc. La eveniment vor participa mai multe personalități cu care a dialogat autorul volumului: acad. Mihai Cimpoi, scriitorii Spiridon Vangheli, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Vasile Romanciuc, Claudia Partole, Eugen Lungu, Iurie Colesnic ș.a.
Joi, 22 noiembrie, biblioteca organizează întâlniri cu scriitorii Ion Muscalu (Iași) la Liceul „Prometeu-Prim" și Marcela Mardare (Chișinău) la Școala Primară nr. 83 „Grigore Vieru", iar vineri, la ora 10.00, la bibliotecă va fi lansat un nou „Abecedar" semnat de poetul Vasile Romanciuc.
Duminică, 25 noiembrie, la ora 11.00, se va desfășura Gala celor mai buni cititori, la care vor fi premiați laureații Concursului pentru titlul „Cititor-Model", ediția a XIII-a, organizat în colaborare cu Fondul Copiilor din Republica Moldova. Premianții vor avea parte de premii bănești și seturi de carte.
Pe parcursul săptămânii vor avea loc activități în cadrul programelor și serviciilor permanente, oferite de bibliotecă: programele de promovare a lecturii „Hai să citim o carte", „Se caută un personaj", atelierul de creare a poveștilor digitale „Tablet-Picii creează povești", Clubul de Robotică, atelierul de programare pentru copii și părinți „Biblio CodeLab", programul „ABC-ul bunelor maniere". În același timp, bibliotecarii vor avea posibilitatea să participe la training-ul „Ora poveștilor în format modern" și la mini-conferința „Târgul ideilor de succes".
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 142 locuitori
Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.
Comentarii
(0)