Mergi spre compartimentul: Copiilor
13 iulie 2018, 14:23 Copiilor views 10527
Accesul copiilor la informațiile cu caracter negativ de pe Internet va fi restricționat
13 iulie 2018, 14:23 Copiilor views 10527

Accesul copiilor la informațiile cu caracter negativ de pe Internet va fi restricționat

Furnizorii de servicii de acces la Internet vor fi obligați să ofere utilizatorilor aplicații de filtrare a conținutului cu impact negativ asupra copiilor. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat în prima lectură de Parlament.

Conform proiectului, furnizorii de servicii vor introduce în meniul principal al paginilor lor web oficiale un compartiment dedicat informa?iilor privind siguranța pe Internet. Astfel, potrivit autorilor documentului, va fi instituit controlul parental asupra conținutului pe care îl vizualizează copiii.

În prezent, o companie de telefonie mobilă deja oferă utilizatorilor și acces la serviciul Safe Kids, iar Moldtelecom - serviciul Safe Web.

Autorii proiectului consideră că noile modificări vor oferi un avantaj competitiv furnizorilor de servicii de acces la Internet. Potrivit lor, în statele Uniunii Europene, furnizorii de servicii Internet oferă, la cererea utilizatorului final, aplicații software de filtrare a conținutului din Internet cu impact negativ asupra copiilor, ce pot fi desc?rcate gratuit și instalate pe diferite dispozitive.

Reamintim că informații interesante despre Internetul și copiii pot fi găsite la compartimentul "Copiilor" al proiectului moldovenii.md.

 

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

internet , acces , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.