Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 august 2017, 12:25 Copiilor views 4706
Ce alimente trebuie să conţină meniul unui elev
21 august 2017, 12:25 Copiilor views 4706

Ce alimente trebuie să conţină meniul unui elev

Viaţa de şcolar este o adevărată provocare pentru elevii care merg în clasa întîi. Emoţii la fel de mari trăiesc şi părinţii care sunt îngrijoraţi pentru picii lor şi îşi doresc ca aceştia să aibă rezultate bune. Nutriționiștii spun, că un meniu variat poate ajuta copiii la studii.

Miruna Tataru are şase ani, iar în curând va păşi pragul şcolii pentru prima dată. Mama fetiţei este convinsă că viitoarea elevă trebuie să înceapă ziua cu un terci.

La fel de mult Mirunei îi plac morcovii şi nucile. Mama ei spune că din meniul copilei nu lipsesc niciodată elementele necesare pentru dezvoltarea fizică și intelectuală a viitoarei eleve.

"În primul rând noi suntem ceea ce mâncăm. Dacă o să punem accent pe mâncare sănătoasă o să avem şi rezultate frumoase", a declarat Svetlana Tataru.

Bucătarul-şef Alexandru Komerzan știe cum să gătească produsele mai puţin îndrăgite de copii, dar atît de necesare.

"Kilometru zero - sînt ingredientele locale, fără conservanţi, cât mai natural posibil şi cât mai colorat. Deobicei copii nu mănâncă mămăliguţă, dar dacă dăm altă formă, cred că o vor mînca", a spus bucătarul-şef, Alexandru Komerzan.

Meniul unui elev începător trebuie să conţină neapărat carne, produse lactate, fructe și legume. Experții recomandă cel puțin patru mese în zi.

"Meniul trebuie să fie divers, iar mesele servite la timp. De asemenea, alimentele trebuie să ofere multă energie. Energia o oferă carbohidrații: ciocolata, de exemplu", a declarat nutriţionistul Artiom Tcaciov.

Fructele şi iaurtul pot fi oferite copiilor drept gustare.

Totodată, nutriționiștii recomandă să renunţăm la obiceiul de a le face micuţilor sandvişuri din pâine albă.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

sanatate , copii , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.