Mergi spre compartimentul: Copiilor
26 mai 2017, 09:40 Copiilor views 6448
Elevii vor primi manuale gratis
26 mai 2017, 09:40 Copiilor views 6448

Elevii vor primi manuale gratis

Elevii claselor I-IX vor primi în următorul an de studii manuale gratuite, iar plata de închiriere a unui manual pentru elevii claselor X-XII va varia între 2,60 și 16,70 lei, potrivit unui ordin semnat astăzi de ministrul Educației, Corina Fusu.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a specificat că instituția elaborează un proiect de modificare a Codului educației, în care vor fi înaintate inclusiv amendamente la prevederile ce vizează asigurarea cu manuale școlare a elevilor de la treapta gimnazială.

Pînă la modificarea cadrului normativ juridic existent, asigurarea cu manuale a elevilor din învățămîntul gimnazial se va realiza în baza Regulamentului cu privire la asigurarea elevilor claselor I-IV cu manuale.

În anul 2016, din resursele Ministerului Educației au fost editate 33 de titluri originale de manuale și 12 titluri în traducere, pentru care au fost alocați 27,4 milioane de lei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

elevi , scoala , manual

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.