Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 aprilie 2017, 16:20 Copiilor views 5959
Doar 83% din copii frecventează grădiniţa
28 aprilie 2017, 16:20 Copiilor views 5959

Doar 83% din copii frecventează grădiniţa

Copiii din mediul rural sînt încadraţi în instituţiile de învăţămînt preşcolare în număr mai mare, comparativ cu cei din mediul urban, în timp ce, potrivit datelor statistice, nivelul de înscriere la grădiniţe a copiilor cu vîrsta cuprinsă între 3-6 ani în medie pe ţară este de 83,6%. Şi dacă cel mai mare grad de înrolare este caracteristic pentru raioanele Cantemir, Ştefan-Vodă, Cahul şi UTA Găgăuzia, atunci cel mai mic este în raionul Anenii Noi precum şi în municipiile Chişinău şi Bălţi.

Potrivit Biroului Național de Statistică, conform datelor Recensămîntului Populației și Locuințelor din 2014, gradul de înrolare în sistemul de educație este mai înalt pentru copiii de la 7 la 15 ani - vîrsta obligatorie de încadrare în învățămîntul general obligatoriu.

Totodată, conform datelor statistice, odată cu împlinirea vîrstei de 16 ani, scade gradul de încadrare a copiilor. În grupa de vîrstă 16-18 ani, rata de înrolare este de 74,3%, iar pentru persoanele în vîrstă de 19-23 ani – 41,9%.

Dacă ne referim la persoanele care își continuă studiile în învățămîntul superior pe sexe, se observă că femeile prevalează, iar bărbații optează mai mult pentru studii medii profesionale.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
261 locuitori

Țîra este un sat din cadrul comunei Ghindești, raionul Floreşti. Localitatea este situată la distanța de 15 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 261 de oameni. Satul Țîra este menționat documentar în anul 1437 cu denumirea Țîrvici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.