Mergi spre compartimentul: Copiilor
02 iunie 2011, 11:34 Copiilor views 16135
02 iunie 2011, 11:34 Copiilor views 16135

Toată Moldova a celebrat Ziua Ocrotirii Copilului

Acţiuni de caritate şi concerte cu participarea a mii de copii şi adulţi au loc astăzi în toată Moldova cu ocazia Zilei Ocrotirii Copilului. Începînd de dimineaţa, în parcurile centrale din Chișinău şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru copii se organizează „Starturi vesele”, concursuri de desene pe asfalt şi multe alte distracţii. Cîştigătorii primesc cadouri şi premii, în plus, copiii sînt serviţi gratuit cu îngheţată şi bomboane. Potrivit organizatorilor acţiunilor festive, scopul principal al evenimentului constă în sprijinirea tuturor copiilor, în primul rînd, a copiilor orfani şi a celor cu dizabilităţi. Prim-ministrul Vladimir Filat a declarat că drepturile copilului pot fi protejate prin acordarea dreptului la propria opinie. „Sărbătoarea de astăzi s-a desfăşurat sub sloganul „Copiii merită tot ce este mai bun”, şi am depus toate eforturile pentru a le organiza totul la cel mai înalt nivel. Copiii noştri merită copilărie plină de culori şi fericire”, a spus şeful Cabinetului de miniştri.

Filat a subliniat că sarcina statului, de asemenea, constă în promovarea educaţiei copiilor prin crearea condiţiilor necesare. „Sarcina noastră este de a crea cele mai eficiente mecanisme legislative pentru a garanta protecţia drepturilor copilului”, a precizat el.

La concertul festiv copiii au fost felicitaţi şi de către vedetele din Moldova. Interpreta Aura a remarcat că astfel de evenimente subliniază importanţa copiilor pentru întreaga omenire. „Astăzi este cea mai frumoasă sărbătoare. Pentru copii au fost organizate astăzi evenimente impresionante. Aici puteţi găsi tot ce i-ar bucura pe cei mici: baloane, clovni, concursuri captivante”, a menţionat interpreta. Festivităţi cu ocazia acestei sărbători au avut loc în toate localităţile mari ale republicii.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.