Mergi spre compartimentul: Copiilor
17 iulie 2014, 11:53 Copiilor views 9542
Tineri pictori din Cahul au obţinut medalii la un festival din Bulgaria
Foto: trm.md
17 iulie 2014, 11:53 Copiilor views 9542

Tineri pictori din Cahul au obţinut medalii la un festival din Bulgaria

Cu şase locuri de frunte s-au întors elevii Şcolii de arte plastice din Cahul de la festivalul de creaţie a copiilor „Sozopoliskaia Panorama – 2014" din Bulgaria.

La festivalul desfăşurat recent în oraşul bulgar Sozopol au participat colective artistice din Republica Moldova, Belarus, Federaţia Rusă, Polonia, Ucraina ş.a. Oraşul Cahul a fost reprezentat de două grupuri de tineri, discipoli ai Şcolii de arte plastice şi ai Şcolii de arte „Maria Cebotari", informează Moldpres.

Lucrările prezentate de elevii Şcolii de arte plastice au fost pictate în două zile de festival, iar ca sursă de inspiraţie a servit oraşul gazdă.

„Sunt foarte mulţumit de rezultatele obţinute la acest festival şi le aduc sincere urări de bine tuturor participanţilor, dorindu-le realizări frumoase în domeniul artei", a menţionat Andrei Graur, conducătorul grupului de copii de la Şcoala de arte plastice din Cahul.

Tinerii pictori din Cahul au participat şi anul trecut la acelaşi festival, obținînd două medalii pentru locul II şi diplome de excelenţă.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

pictor , arta , Bulgaria , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
800 locuitori

Băneştii Noi este un sat din cadrul comunei Băneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţă de 10 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Băneştii Noi a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.