Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 noiembrie 2023, 16:30 Diaspora moldovenească views 930
La Minsk a avut loc o sărbătoare a prieteniei moldo-belaruse
14 noiembrie 2023, 16:30 Diaspora moldovenească views 930

La Minsk a avut loc o sărbătoare a prieteniei moldo-belaruse

La Minsk a avut loc sărbătoarea prieteniei moldo-belaruse "Вянок сяброуства" - "Coroana prieteniei".

Gazda evenimentului a fost cunoscutul showman, maestrul de ceremonii, deținătorul titlului "Cel mai bun moderator din lume", președintele Fondului de susținere a Bisericii Ortodoxe din Moldova, deținător al Ordinului de Onoare, Pavel Duganov.

El a menționat că a găzduit acest eveniment la invitația diasporei moldovenești din Belarus și a fostului Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Belarus (2017-2021), Victor Sorocean.

În cadrul festivalului prieteniei moldo-belaruse "Вянок сяброуства" - "Coroana prieteniei" au evoluat moldovenii noștri care locuiesc la Minsk, precum și artiști belaruși.

"A fost cald, sincer, sufletește", a scris Pavel Duganov pe pagina sa de socializare, postînd un filmuleț de la eveniment.
Potrivit datelor oficiale, în Belarus locuiesc peste 5.000 de băștinași din Republica Moldova, dintre care 2.100 de cetățeni ai Republicii Moldova locuiesc permanent în Republica Belarus.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Minsk , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1468
Populația:
1663 locuitori

Ţareuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țareuca și Țahnăuți. Satul Țareuca este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1663 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1468.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.