Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 aprilie 2013, 17:53 Localitaţile Moldovei și diasporei views 11050
29 aprilie 2013, 17:53 Localitaţile Moldovei și diasporei views 11050

Telefericul industrial peste Nistru va fi demontat


Foto: nr2.ru

Telefericul industrial peste Nistru, care leagă fabrica de ciment din Rîbnița și cariera de pe malul drept, va fi demontat cu participarea OSCE.

Asta au convenit autoritățile de la Chișinău cu administrația de la Tiraspol în cadrul ședinței la care a participat și Reprezentantul Special al OSCE pentru conflicte Andrei Deşiţa.

Potrivit agenției "Novii Reghion", reprezentanții organizației internaționale au inspectat telefericul, au avut o întîlnire cu ușile închise, după care au comentat rezultatele discuției.

Cu toții au fost de acord asupra necesității de a demonta telefericul avariat, care prezintă pericol pentru oameni.

Telefericul industrial a fost construit în 1962 pentru a asigura fabrica de ciment și ardezie din Rîbnița cu materie primă din cariera de la Rezina. Lungimea telefericului este de peste 3,7 km, iar de asupra orașului Rîbnița trec peste 2,2 km de drum. Din anul 2000 telefericul nu se mai utilizează.

Cuvinte cheie:

Nistru , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.