Telefericul industrial peste Nistru va fi demontat


Foto: nr2.ru

Telefericul industrial peste Nistru, care leagă fabrica de ciment din Rîbnița și cariera de pe malul drept, va fi demontat cu participarea OSCE.

Asta au convenit autoritățile de la Chișinău cu administrația de la Tiraspol în cadrul ședinței la care a participat și Reprezentantul Special al OSCE pentru conflicte Andrei Deşiţa.

Potrivit agenției "Novii Reghion", reprezentanții organizației internaționale au inspectat telefericul, au avut o întîlnire cu ușile închise, după care au comentat rezultatele discuției.

Cu toții au fost de acord asupra necesității de a demonta telefericul avariat, care prezintă pericol pentru oameni.

Telefericul industrial a fost construit în 1962 pentru a asigura fabrica de ciment și ardezie din Rîbnița cu materie primă din cariera de la Rezina. Lungimea telefericului este de peste 3,7 km, iar de asupra orașului Rîbnița trec peste 2,2 km de drum. Din anul 2000 telefericul nu se mai utilizează.

Keywords:

Nistru , drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.