Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 octombrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4109
27 octombrie 2012, 10:10 Localitaţile Moldovei și diasporei views 4109

Atestarea colectivelor artistice din Florești

Toate cele 22 de colective artistice de amatori din raionul Floreşti, care s-au prezentat în acest an pentru a fi atestate, au trecut cu succes de această probă. Zilele trecute, artiştii au impresionat spectatorii, dar şi pe membrii juriului cu repertorii ce abundă în perle naţionale şi tradiţii strămoşeşti. Specialiştii în domeniu spun că prestaţia colectivelor merită toată lauda.

Membrii colectivelor care au ieşit în scena Casei de Cultură din Floreşti spun că au avut emoţii foarte mari. Organizatorii evenimentului s-au arătat mulţumiţi de prestaţia colectivelor. Colectivele artistice cu titlul „Model” sînt apreciate după aşa criterii ca nivelul artistic, activitatea de creaţie, promovarea valorilor din patrimoniul cultural naţional. Pentru atestarea din acest an, Consiliul Raional şi Direcţia Cultură, Turism, Tinert şi Sport din Floreşti au alocat 9000 de lei.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
78 locuitori

Ulmul Mic este un sat din cadrul comunei Ulmu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmul Mic alcătuia 78 de oameni în anul 2012. Satul Ulmul Mic a fost înființat la ănceputul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.