Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2012, 14:35 Diaspora moldovenească views 6563
05 iunie 2012, 14:35 Diaspora moldovenească views 6563

Moldovenii aflaţi în Italia vor putea călători spre casă mai ieftin

Prima cursă aeriană low-cost, cu destinaţia Chișinău-Veneţia, a decolat ieri de pe aeroportul Chișinău. Astfel, compania „Moldavian Airilines” a lansat zborurile către trei destinaţii italiene, între care Roma şi Milano, la preţul de circa 85 de euro pentru o călătorie. Premierul Vlad Filat, prezent şi el la eveniment, a menţionat că prin acest pas începe liberalizarea pieţei aeronautice şi în Republica Moldova.

Potrivit directorului „Moldavian Airlines”, Nicolae Petrov, zborurile directe au făcut posibilă aproape înjumătăţirea preţului anterior pentru a ajunge pe calea aerului la aceleaşi destinaţii. „Este un model hibrid, adică venim cu preţuri low-cost, dar avem toate serviciile incluse. Nu-l tragem de buzunar pe pasager la fiecare etapă. Mi se pare mai decent şi mai frumos să plătească o dată şi să zboare”, a spus Petrov.

Premierul Vlad Filat s-a arătat mulţumit de lansarea zborurilor directe în Italia. „Impactul este unul mult mai mare decît se vede la suprafaţă. Eu, sincer, mă bucur că dînşii au deja posibilitatea să vină mai des şi să fie mai mult timp cu cei de acasă”, a spus Filat.

Premierul a mai specificat că, la data de 26 iunie, în cadrul Consiliului de cooperare Republica Moldova – Uniunea Europeană, va semna Acordul de aderare a Moldovei la Spaţiul Aerian Comun al Uniunii Europene.

Zborurile către cele trei destinaţii vor fi efectuate cu două aeronave, una – de tip Boeing 737, cu o capacitate de 148 de locuri, şi cealaltă – Fokker 100, cu 105 locuri. Cursele către Roma vor fi efectuate în zilele de marţi şi duminică, cursele către Milano – miercurea şi sîmbăta şi cele către Veneţia – lunea şi vinerea. Tot în aceleaşi zile vor fi operate şi retururile spre Chișinău.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.