Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 mai 2012, 17:53 Diaspora moldovenească views 5611
29 mai 2012, 17:53 Diaspora moldovenească views 5611

Аlertă de călătorie pentru Republica Macedonia!

Situaţia politică pe teritoriul Republicii Macedonia este, în prezent, una tensionată. Ca urmare, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene recomandă cetăţenilor moldoveni să acorde o atenţie sporită şi să manifeste prudenţă la efectuarea călătoriilor sau a tranzitării Republicii Macedonia, сomunică Serviciul de informare şi comunicare cu mass media al MAEIE.

Situaţia de securitate din Macedonia este deteriorată, putînd evolua către tensiuni şi manifestaţii, în special în nordul ţării (oraşele Gostivar, Tetovo, Kumanovo), în vest şi în capitala Skopje. Riscul unor incidente violente pe timpul manifestaţiilor de stradă, în special la final de săptămînă (vineri, sîmbătă, duminică), este ridicat. Trebuie manifestată precauţie şi evitate zonele unde au loc mari adunări de persoane ori derularea unor activităţi politice.

MAEIE recomandă cetăţenilor care se deplasează în Republica Macedonia să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonă. În acest sens, este indicat să fie accesată periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (www.mfa.gov.md).

Cetăţenii moldoveni care se află în dificultate pe teritoriul Republicii Macedonia, urmează să contacteze Ambasada Republicii Moldova la Sofia la nr. de telefon (+3592)-935-60-15, precum şi la Call Center al MAEIE (+373)-22-690-690.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.