Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 mai 2012, 12:15 Diaspora moldovenească views 6973
26 mai 2012, 12:15 Diaspora moldovenească views 6973

Moldovenii care solicită vize, mai credibili pentru UE

Rata de refuz la eliberarea vizelor la ambasadele şi consulatele UE la Chișinău a scăzut considerabil. Totodată, modul de obţinere a vizelor UE de către cetăţenii moldoveni a înregistrat un progres, fapt care confirmă credibilitatea solicitanţilor de vize din Moldova.

Concluzia a fost făcută în cadrul celei de-a şaptea reuniuni a Comitetului mixt RM – UE de gestionare a Acordului între R.Moldova şi UE privind facilitarea eliberării vizelor.

În cadrul reuniunii, părţile au discutat implementarea prevederilor Acordului şi dificultăţile întîmpinate de către cetăţenii R.Moldova în procesul de eliberare a vizelor în conformitate cu prevederile acordului.

Adiţional, delegaţiile R.Moldova şi UE au apreciat mărirea semnificativă a numărului de vize cu intrări multiple eliberate naţionalilor moldoveni, fapt care oferă o flexibilitate sporită la călătoriile în spaţiul european.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost discutate modul de implementare a viitoarelor modificări la Acordul privind facilitarea eliberării vizelor, modificări care se referă la scutirea de taxe de vize pentru unele categorii de solicitanţi, abolirea regimului de vize pentru posesorii paşapoartelor de serviciu, precum şi mărirea numărului de categorii de persoane care pot beneficia de vize cu intrări multiple.

Comitetul mixt este un mecanism instituţional stabilit de către R.Moldova şi UE în vederea gestionării Acordului între Republica Moldova şi Comunitatea Europeană privind facilitarea eliberării vizelor.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.