Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 mai 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 6079
22 mai 2012, 09:33 Diaspora moldovenească views 6079

La Chilia a avut loc concursul "Miss Basarabia 2012"

Regiunea Odessa nu dă uitării istoria plaiului natal. Basarabia multinaţională, care a făcut cîndva parte din teritoriul Moldovei, îşi păstrează şi pînă astăzi coloritul unic. Pentru păstrarea şi renaşterea culturii din regiune, administraţia locală a organizat o sărbătoare inedită şi informativă, cu participarea ansamblurilor de dans care reprezintă acest plai multietnic. La eveniment au fost interpretate cîntece incendiare în limbile moldovenească, ucraineană, bulgară, rusă şi găgăuză.

Finalul concursului regional de frumuseţe şi talent "Miss Basarabia 2012", în care au concurat cîştigătoarele etapelor de selecţionare din raioanele Arciz, Bolgrad, Chilia, Sărata, Tarutino şi Tatarbunar (regiunea Odessa), s-a desfăşurat pe 31 martie în satul Plahteevca (raionul Sărata).

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1312 locuitori

Bălţata este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Bălţata de Sus, Bălţata, Sagaidacul de Sus şi Sagaidac. Satul este situat la o distanţă de 28 km de oraşul Criuleni şi la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituie 1312 oameni. Satul Bălţata a fost întemeiat între anii 1906–1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.