Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 decembrie 2017, 11:52 Diaspora moldovenească views 3962
Bienala diasporei: Svetlana Lisagor Vergis (Grecia)
21 decembrie 2017, 11:52 Diaspora moldovenească views 3962

Bienala diasporei: Svetlana Lisagor Vergis (Grecia)

Svetlana Lisagor Vergis este fondatorul și președintele celei mai numeroase și active asociații din Grecia, care activează din 2010.

Este jurnalistă acreditată în Grecia de câteva ziare și reviste din Moldova. Promovează atât activitățile comunității, activitatea migranților stabiliți în Grecia și alte teme de interes social. De asemena , a realizat interviuri cu persoane politice din R. Moldova, în perioada vizitelor de lucru în Grecia.

D-na Svetlana este fondatorul primei și unicii școli de dans popular moldovenesc în Atena, unde a format 2 grupe: ansamblul MOLDOVA și MUGUREL.

A fost premiată pentru voluntariat de către Comisia Jocurilor Olimpice, de Senatul României cu Diplomă de Merit, de către Ambasada R. Moldova cu Diplomă de Excelență.

Este un promotor de idei și acțiuni, mereu în căutare de oameni pe care-i promovează în interviurile sale.

Reamintim că Bienala Diasporei constă în organizarea unui eveniment de networking cu și pentru diasporă, care oferă o platformă de comunicare celor ce intenționează să revină acasă cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Evenimentul are drept obiectiv promovarea și aprecierea persoanelor din diasporă care au obținut succese în diverse domenii de activitate.

Calendarul evenimentului:

Perioada de înregistrare : 23.11.2017-17.12.2017
Desfășurarea procesului de votare: 18.12.2017- 20.12.2017
Premierea/desfășurarea evenimentului: 26.12.2017 (ora 18:00)

Cuvinte cheie:

Bienala , diaspora , Grecia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1644
Populația:
747 locuitori

Hîrjauca este un sat și comună în raionul Călărași. Din componenţa comunei fac parte patru localităţi: Leordoaia, Hîrjauca, Mîndra, Palanca. Satul Hîrjauca se află la o distanță de 25 km de orașul Călărași și la 71 km de Chișinău. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor și este una din principalele stațiuni balneologice din Republica Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 747 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hîrjauca datează din anul 1644.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.