Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 octombrie 2017, 12:52 Diaspora moldovenească views 9380
Moldovencele știu să uimească (Foto)
03 octombrie 2017, 12:52 Diaspora moldovenească views 9380

Moldovencele știu să uimească (Foto)

Două creatoarea de haine, originare din Republica Moldova, stabilite acum la Paris, au realizat și prezentat o colecție dedicată stilului țarinei Ekaterina la Tiffany's Fashion Week Paris. Modelele au purtat încălțăminte creată manual de Cristina Maxim.

În spatele brandului DYO sînt două tinere din Republica Moldova, stabilite la Paris – Diana Chistol și Inga Iamblea. Acestea au prezentat în acest weekend, în cadrul Tiffany's Fashion Week Paris colecția „Ekaterina", care a impresionat publicul prezent în capitala franceză. Modelele au defilat în ținute aristocratice și în pantofi creați manual de Cristina Maxim, o altă moldovancă, lansată la București, dar și la nivel internațional cu încălțăminte creată manual, sub brandul care-i poartă numele.

„Brandul DYO a luat naștere acum 3 ani la București din dorința de a promova femeia puternică prin stil și atitudine! Debutul nostru a fost colaborarea cu designerul basarabean Olga Parubina. Pentru noua colecție am colaborat cu tînărul designer Marioara Onu. Aspirațiile comune, respectul pentru tradiție și viziunea artistică inovatoare au dat naștere colecției „Ekaterina". Avînd deja numeroase colaborari cu designeri autohtoni în cadrul proiectului „Eleganta vine din Moldova" (pentru detalii www.elablog.com) i-am propus Cristinei Maxim participarea la evenimentul Tiffany's Fashion Week Paris. Pantofii s-au confecționat manual, în atelierul Cristina Maxim din București. La Paris a ajuns o parte din colecția Toamnă – Iarnă 2017: pantofi și botine din catifea, brocard și piele întoarsă", ne povestesc creatoarele DYO.

Cele două moldovence ne spun că s-au inspirat pentru colecția lor de la Țarina Ekaterina – prima femeie puternică care a condus Imperiul Rus, dorindu-și să transpună imaginea de femeie aristocrată, de origine rusă, în variantă modernă.

„„Ekaterina" a fost gîndită ca o colecție fabuloasă, care să conțină trei elemente definitorii – aristocrație, eleganță și senzualitate. Este o colecție desprinsă din poveste, plină de culoare și expresivitate, cu elemente decorative unice, bazată pe contraste de culoare și textură a materialelor. Efectul artistic dat de somptuozitatea stofelor de catifea naturală de la companii de top spaniole, decorate cu desen textil floral sau broderie, combinate cu decor realizat manual, fac din fiecare piesă o adevărată bijuterie. Ne bucurăm foarte mult că pantofii creați de Cristina maxim au reușit o simbioză perfectă cu această colecție.

Pentru podium, ținutele au fost completate cu bijuteriile „Businka exclusive accessories". Coroane, cercei, coliere migălos realizate, care au reușit să transmită ideea de regalitate și să plaseze colecția în contextual ei istoric. Numai datorită întregii echipe cu care am colaborat: Mărioara Onu, Cristina Maxim, bijuteriile Businka – am reușit să facem cpnlucrăm eficient, să aducem ceva nou și unic pe podiumul parizian!", ne-au mai spus , creatoarele DYO.

Diana și Inga au așteptări mari de la acest eveniment, fiind în același timp și un debut pe piața modei din Paris! Creațiile unice pot fi admirate pe pagina de Facebook DYO Paris – fiind haine concepute într-un stil rafinat, în care să se regăsească cît mai multe femei!

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

diaspora , colectie

Comentarii

 (1)
  • #1 Ion Răspunde Citează selecţia
    Poate ar trebui sa mai ziceti ca sunt pe pasapoarte romanesti pe la Paris deci romance ca pe pasaportul mankurt maldavan nu faci nimic cu el nu pori munic sau stabili undeva. Imbecililor , vory ce sunteti ! La munca cu voi ! ...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.