|
Moldoveanca care își face loc în cinematografia franceză (Foto, Video)
Se știe că moldovenii sînt un popor harnic, care nu obosește să muncească și să lupte pentru scopurile propuse.
Astăzi vrem să vă facem cunoștință cu Liliana Melega, o moldoveancă care a plecat la Paris pentru a lua viața de la zero și pentru a-și face un loc în cinematografia franceză.
În 2001, din cauza situației financiare precare, ea a decis să își caute un rost în Uniunea Europeană și, prin intermediul unui prieten, a obținut o viză pentru Anglia, pentru a-și continua studiile. Prin voia destinului, ajunge în Franța, la Paris, unde a rămas pentru că își dorea o viață mai bună.
„Trăiam în niște cămine pentru studenți și zi de zi eram în căutarea unui loc de muncă. Aflîndu-mă acolo ilegal, găsirea unei slujbe era o misiune dificilă", mărturisește Liliana.
Viața ei în Franța nu a început ușor, primii bani i-a cîștigat în calitate de preparator al unor fetițe. Ulterior o familie îi oferise un studio de 20 de metri pătrați pentru trai în schimbul unor servicii de menaj.
După o perioadă în care își împarte viața între muncă și familie, a decis să își urmeze visul de a deveni actriță și în 2014 s-a înscris la Școala de Teatru și Cinema „L'Entrée des Artistes", condusă de Olivier Belmondo – nepotul cunoscutului actor francez Jean-Paul Belmondo.
Faptul că cunoaște foarte bine limba franceză și dorința de a gusta din lumea filmului și a teatrului francez o motivează să lupte în continuare pentru visul său.
Pînă în prezent, Liliala Melega s-a filmat în mai multe scurtmetraje, dar și în mai multe roluri episodice în pelicule franceze, printre care și rolul unei directoare de școală ("On réussira" de Olivier Aymar).
Este imaginea unei companii de ochelari și recent a primit o ofertă pentru filmări într-o peliculă de producție franceză, acțiunea filmului se va desfășura în închisoare.
Mărturisește că este foarte greu fiind migrantă să îți faci un nume în lumea cinematografică din Franța, însă, dacă îți dorești cu adevărat, poți reuși.
Liliana Melega este prezentă și în lista invitaților Festivalului Internațional de Film din Cannes, festival unde speră să stabilească noi contacte care ar propulsa-o spre succes.
Deși este departe de țară, totuși nu renunță și la gîndul de a realiza ceva aici în Moldova, își dorește să organizeze într-o zi un festival dedicat filmului, în cadrul căruia să poată aduce la Chișinău regizori francezi care ar face un schimb de experiență cu regizorii și producătorii de film din țara noastră.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 2342 locuitori
Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.
Comentarii
(0)