Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 ianuarie 2012, 12:10 Diaspora moldovenească views 5962
20 ianuarie 2012, 12:10 Diaspora moldovenească views 5962

Proteste în Franța în susținerea unei familii de moldoveni

Circa 200 de francezi au protestat joi dimineaţă, în fața Prefecturii departamentului Hauts-de-Seine din centrul Franței pentru a cere legalizarea șederii unui licean din Republica Moldova și a mamei sale, care au primit o citație de a părăsi teritoriul francez pînă sîmbătă.

Printre protestatari s-au numărat în mare parte elevii din liceul Joliot-Curie din Nanterre, unde Vadim Ursan în vîrstă de 20 de ani studiază în clasa terminală, dar și profesori și reprezentanți ai administrației locale.

„Este un elev inteligent, curios și dornic de a face carte. Cînd a venit în Franța, patru ani în urmă, nu vorbea deloc franceza, dar a învățat și s-a integrat foarte repede”, explică profesoara de matematică Céline Agoros.

În cîteva luni Vadim Ursan urmează să susțină bacalaureatul. Dacă mama lui va părăsi Franța, el va trebui să o urmeze, cu toate că tatăl tînărului moldovean deține un permis de şedere temporară.

Această situație este considerată inacceptabilă de primarul din Nanterre, Patrick Jarry, care împreună cu un deputat a solicitat prefectului să reexamineze cazul „cu bunăvoință și umanitate”.

O delegație compusă din aleși locali și elevi ai liceului au fost primiți în audiență în cabinetul prefectului pentru a se expune pe marginea situației. Mama lui Vadim Ursan este convocată vineri la biroul pentru străini unde cazul său va fi reexaminat.

Sursa: paris.maville.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1523
Populația:
23650 locuitori

Dubăsari este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Dubăsari. Amplasat pe malul stîng al rîului Nistru, oraşul Dubăsari se află la o distanţă de 47 km de Chișinău. În anul 2004 populaţia oraşului constituia 23650 de locuitori. Satul Dubăsari, a cărui denumire vine de la vechiul cuvînt dubăsar (luntraş), este atestat de documente începînd cu anul 1523.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.