Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 iunie 2016, 12:30 Diaspora moldovenească views 13976
Colaci copți cu dor de casă (Foto)
12 iunie 2016, 12:30 Diaspora moldovenească views 13976

Colaci copți cu dor de casă (Foto)

Iată că de această dată dorul de casă a făcut-o pe dna Larisa Binzar să pună pe picioare în Italia o afacere de mai mare dragul.

Dorită de colaci ca acasă și bucate tradiționale moldovenești, depunînd multă muncă, pasiune a lansat o afacere, oferind pentru orice eveniment organizat de către moldovenii de la Roma: botez, nuntă, celebrarea absolvirii, șezători, drept cadou Italienilor și nu numai, pentru a avea duminica pe masă colaci, sarmale și plăcinte. Toate acestea ca să le aducă aminte moldovenilor de chipul dulce al mamei, de baștină și copilărie.

Bucătarul moldovenilor la Roma, de la Catering "Albinuța" a decis să cucerească Italia cu bucate tradiționale moldovenești și iată că a reușit, ingredientele unei afaceri de succes rămînînd a fi dorul de casă, pasiunea, multă muncă și dragoste.

Cuvinte cheie:

diaspora , patriotism , Italia , business

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
47 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Moșana, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dondușeni și la 198 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 47 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat la începutul secolului XX cu denumirea Dragalina.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.