|
Bucatele moldovenești, promovate în Amsterdam (Foto)
Copturi, dulceață din fructe moldovenești, prăjiturile preferate ale moldovenilor, dar și multe alte lucruri făcute manual de către concetățenii noștri care locuiesc în Olanda au fost promovate la Ziua Regelui care a avut loc pe 27 aprilie.
Taraba cu drapelul Republicii Moldova, dar și bunătățurile preparate cu grijă de moldovenii din Olanda a atras atenția localnicilor, dar și turiștilor.
Inițiativa aparține echipei „Noroc Olanda" care deja al treilea an promovează produsele moldovenești la această sărbătoare care adună sute de mii de turiști în Amsterdam.
„Acum 3 ani ne-am propus drept scop să promovăm țara noastră altfel, să o facem cunoscută olandezilor dar și miilor de turiști care vin să sărbătorească Ziua Regelui. Sperăm ca astfel să transmitem cât mai multe mesaje pozitive despre Moldova și să spargem astfel stereotipurile", a menționat Dorina Baltag, organizatoarea evenimentului.
Nelipsit a fost și tricolorul, mai ales că celebra sărbătoare olandeză a coincis cu Ziua Drapelului, sărbătorită la Chișinău.
Echipa Noroc Olanda a reușit să epuizeze stocul cu bunătățuri în cîteva ore.
Fetele din echipa Noroc Olanda (Felicia Crețu, Veronica Zadnipru, Ana-Maria Eftodi și Irina Zuza) povestesc că vizitatorii se arătau impresionați și totodată intrigați de procesul de pregătire a dulceței noastre de acasă. Cea mai mare priză la public a avut dulceața de nuci, care din păcate a fost prea puțină pentru a satisface poftele unui grup atât de mare de turiști. „Consider că experiența de ieri reprezintă un motiv în plus de a continua să ne promovăm țara și specificul ei", spune Irina Zuza.
Menționăm că în fiecare an Ziua Regelui Willem-Alexander aduce în Regatul Țărilor de Jos milioane de turiști. În această zi olandezii, dar și turiștii poartă haine și accesorii portocalii. Evenimentul de tip carnaval ține o noapte și o zi, iar orașele se transformă în petreceri uriașe în aer liber. De asemenea, oamenii sunt încurajați în această zi să susțină spectacole stradale, dar și să vândă mâncare și alte lucruri din casa lor.
Totodată, reamintim că informații exhaustive despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «BUCĂTĂRIA» a proiectului moldovenii.md.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1570
- Populația:
- 1631 locuitori
Dumbrăviţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dumbrăviţa, Valea lui Vlad și Bocancea-Schit. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1631 de oameni. Satul Dumbrăvița a fost atestat documentar în anul 1570.
Comentarii
(0)