Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 noiembrie 2015, 14:46 Diaspora moldovenească views 12830
Moldoveanul care a devenit actor celebru în Italia
23 noiembrie 2015, 14:46 Diaspora moldovenească views 12830

Moldoveanul care a devenit actor celebru în Italia

O mulțime de moldoveni au emigrat în Europa în ultimii ani. Cei mai mulți dintre ei au ales Italia ca țară unde vor să muncească și să locuiască, iar unii au reușit să ajungă celebri acolo.

Povestea lui Viorel Mitu, un tânăr născut în Moldova dar care a ajuns foarte cunoscut în Italia, este una pe jumătate dramatică, pe jumătate impresionantă. Dramatic este faptul că, din nefericire, țara noastră pierde un profesionist.

A CRESCUT FĂRĂ TATĂ

Viorel a plecat din Moldova când țara noastră trecea printr-o perioadă de criză. "M-am născut în Moldova, sunt din Vorniceni, am venit în Italia când aveam 13 ani, acum am 22. Motivul e simplu: Omul face tot ce trebuie doar ca să fie fericit. Mama mea m-a adus cu ea în Italia, să ne facem o viață nouă. În Moldova era criză mare când am plecat. Prima perioadă m-am adaptat în Italia, am învățat la liceu. Nu a fost deloc ușor să mă dezvolt în Italia. Începutul a fost complicat. Trebuie să fii puternic și să crezi cu toată inima în dezvoltarea propriei personalități. Acum stau în Firenze (n.red.: Florența). Mama mea lucrează în domeniul restaurantelor, este administrator", povestește Viorel, pentru KanKan.md.

Nu a avut un tată alături, motiv pentru care a căutat să acopere golul cu oameni noi, dar și ocupații creative. "Am crescut fără un tată, iubirea pe care nu am avut-o de la el am căutat-o la alții, dar și ocupații diferite", mai spune tânărul.

A FOST FOTOMODEL ȘI, DIN ÎNTÂMPLARE, A AJUNS ACTOR

Viorel visa să devină artist, însă nu și-a planificat niciodată să facă anume actorie. "Sunt actor. E o pasiune pe care o am în sânge. Încă de când eram mic, recitam poezii la școală. Motivul pentru care am ajuns să fac actorie rămâne un mister și pentru mine. Am învățat trei ani la actorie, iar un regizor m-a observat, mi-a spus că i-a plăcut foarte mult ce fac. Publicului italian la fel, i-a plăcut ce am făcut în primul film în care am apărut. Un om talentat e ca o fată frumoasă, când merge pe stradă e imposibil să nu o observi și să nu o admiri", relatează Viorel Mitu.

Nu i-a mers în actoria din prima. A câștigat bani și din alte meserii. "În trecut am fost și model. O făceam pentru bani, pentru că adevărata pasiune a mea rămâne actoria", susține basarabeanul "adoptat" de Italia. Ar putea câștiga sume enorme, dacă va continua să facă actorie. "Actorii nu sunt bine plătiți de la început. Când ești mai cunoscut ajungi și la 300-400 de mii de euro pe film. Eu mai am de lucrat, nu sunt încă extrem de cunoscut, dar o să ajung și acolo. Cine vine de departe va pleca și mai departe", mai spune tânărul actor.

Viorel a fost și câștigătorul Mister Europa Italia 2014.

JOACĂ UN ROL PRINCIPAL ÎN CEL MAI AȘTEPTAT FILM DIN ITALIA

Viorel nu se consideră celebru, însă are unul dintre rolurile principale în cel mai așteptat film al anului 2016, în Italia. "Filmul "Infernet" este o producție importantă făcută de un regizor cu experiență, Giuseppe Ferlito. În film apar unii dintre cei mai cunoscuți actori din Italia: Remo Girone, Ricky Tognazzi, Roberto Farnesi, Daniela Poggi, Katia Ricciarelli, Massimo Olcese, Andrea Montovoli. Filmul va fi lansat în februarie în cam jumătate din țările lumii. Rolul meu este unul dintre cele principale. Joc rolul unui bătăuș foarte rău, care distruge tot ce vede în fața ochilor.

Filmul este despre folosirea greșită a internetului pentru prostituție, jocuri de noroc, abuz asupra copiilor, intimidare, homofobie, copii abandonați, sunt teme actuale, iar filmul e inspirat din cazuri reale. Eu am mers la probe și m-au sunat mai apoi, mi-au spus ce rol am să am și am acceptat. Filmările au durat șase săptămâni. Ca să interpretez cât mai natural acest rol, am lucrat zi și noapte, să semăn cât mai mult cu personajul meu, după sistemul lui Stanislavski, căci e recomandată tuturor actorilor. Cred că a fost o chestie de noroc. Am fost omul potrivit, în momentul potrivit la locul potrivit", povestește actorul Viorel Mitu.

"CINEMATOGRAFIA MOLDOVENEASCĂ PARE MOARTĂ"

Tânărul s-a interesat și de cum stau lucrurile în filmul moldovenesc. Nu i-a părut deloc bine de ce a aflat. "M-am informat despre cum stau lucrurile în cinematografia din Moldova și mi s-a părut un domeniu mort. Dorința mea cea mai mare este ca, într-o zi, să îi ajut pe moldovenii care fac cinematografie. Aș deschide o școală pentru actori și aș face filme unul după altul", mai spune actorul basarabean, celebru în Italia.

Filmul "Infernet", în care joacă și moldoveanul Viorel Mitu, va fi lansat în februarie 2016. De curând, în Italia, a avut loc avanpremiera peliculei.

Tag: internet, Moldova, italia, mama, copil, actorie, 2015, abuz, criză, fotomodel, Firenze, Florența, a plecat în Italia, 13 ani, Viorel Mitu, moldovean actor celebru Italia, moldovean Italia, Moldova Italia, Infernet, fără tată, Vorniceni, Mister Europa Italia.

Sursa: kankan.md

Cuvinte cheie:

actori , diaspora , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
99 locuitori

Valea Satului este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 9 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 99 de oameni. Satul Valea Satului a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.