Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
03 octombrie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1462
Vom avea un octombrie ieșit din tipare
03 octombrie 2023, 12:00 Natura şi turismul views 1462

Vom avea un octombrie ieșit din tipare

Serviciul hidrometeorologic de Stat anunță că vom avea parte de un octombrie ieșit din tipare cu temperaturi văratice.

”Temperatura medie lunară a aerului se estimează a fi peste valorile normei, care este cuprinsă între +9 și +11°C. Așadar, pregătiți-vă pentru zile mai călduroase decât de obicei pentru această perioadă”, anunță meteorologii.

Totodată, potrivit speciliștilor, cantitatea de precipitații se așteaptă a fi sub mediile multianuale, cu o normă cuprinsă între 30-55 mm. Astfel, octombrie 2023 ar putea aduce mai puține ploi decît de obicei în această perioadă, însă mai multă căldură.

Temperaturile în prima jumătate a lunii se vor apropia în unele zile chiar de valorile de 30 °C. Abia după data de 23 septembrie aceasta vor coborî sub 20 °C.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

octombrie , meteo

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.