Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
17 octombrie 2022, 16:00 Natura şi turismul views 1129
Săptămîna a început cu Cod galben de îngheţuri
17 octombrie 2022, 16:00 Natura şi turismul views 1129

Săptămîna a început cu Cod galben de îngheţuri

Săptămîna curentă a început cu Cod galben de îngheţuri, care se va menţine şi mîine, transmite Moldpres cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Conform meteorologilor, marţi, 18 octombrie, în orele nocturne și ale dimineții, în mare parte a ţării, se prevăd înghețuri la suprafața solului şi în aer, cu intensitatea de -1..-3°С.

În următoarele zile, valoarea termică a aerului se va încadra între 16-22 de grade Celsius, însă joi, 20 octombrie, maxima termică va coborî pînă la 12 grade. Noaptea se aşteaptă cel mult 8 grade de căldură.

În caz de Cod galben, condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cod Galben , meteo , înghețuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
769 locuitori

Parcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Parcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 769 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Parcani datează din anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.