Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
01 mai 2022, 11:20 Natura şi turismul views 2733
Noi condiții de călătorie în Italia
01 mai 2022, 11:20 Natura şi turismul views 2733

Noi condiții de călătorie în Italia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că au intervenit unele modificări în condițiile de călătorie în Italia. Din 1 mai 2022 se exclude obligația de prezentare a Certificatului european digital „Passanger locator form (dPLF)".

Prin urmare, de la 1 mai, pentru intrarea în Italia va fi suficientă prezentarea certificatului verde COVID-19 (certificat de vaccinare, certificat de vindecare sau test molecular sau antigen negativ) sau altă certificare de vaccinare recunoscută ca echivalentă, transmite moldovenii.md cu referire la diez.md.

Pentru intrarea pe teritoriul Republicii Italiene pesoanele au obligația de a prezenta transportatorului sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări, certificatul digital UE COVID-19 care atestă una dintre următoarele situații:

  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă, (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă sau
  • vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel, sau
  • vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni, sau
  • efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Doar în cazul nedepunerii uneia dintre certificările de mai sus, măsura de carantină se aplică pe o perioadă de 5 zile cu obligația de a se supune la sfîrșitul perioadei teste moleculare sau antigenice.

Copiii cu vîrsta sub 6 ani sînt scutiți de efectuarea testului molecular sau antigenic.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Italia , calatorie , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2483 locuitori

Hîrtopul Mare este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hîrtopul Mic și Hîrtopul Mare. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Criuleni și la 31 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2483 de oameni. Satul Hîrtopul Mare a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.