Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
12 iunie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2926
Orașele din Moldova vor putea să lupte pentru titlul de „Capitală Europeană a Turismului Inteligent”
12 iunie 2021, 10:30 Natura şi turismul views 2926

Orașele din Moldova vor putea să lupte pentru titlul de „Capitală Europeană a Turismului Inteligent”

Cele mai mari orașe din Moldova sînt invitate să participe la Competiția „Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022”.

Potrivit portalului www.euneighbours.eu, Uniunea Europeană invită orașele din Armenia, Moldova și Ucraina să participe la Competiția „Capitala Europeană a Turismului Inteligent 2022”.

Această inițiativă recompensează orașele europene pentru practici turistice remarcabile, inovatoare și durabile. Pentru a concura pentru titlul de „Capitală Europeană a Turismului Inteligent din 2022”, orașele urmează să-și demonstreze practicile turistice inovatoare în patru domenii: accesibilitate, durabilitate, digitalizare, patrimoniu cultural și creativitate. Juriul European va selecta doi cîștigători care vor fi anunțați în noiembrie 2021. Ambele orașe cîștigătoare vor primi suport de comunicare și branding din partea experților pe tot parcursul anului 2022.

Cîștigătorii vor fi ajutați în producția unui video promoțional, instalarea unei sculpturi hashtag mare, care va fi instalată într-o locație proeminentă, organizarea diverselor activități promoționale etc.

Competiția este deschisă orașelor din statele membre ale UE și din țările COSME, cu o populație de peste 100.000 de locuitori. În țările în care niciun oraș nu are mai mult de 100.000 de locuitori, eligibil pentru a aplica este cel mai mare oraș. Pentru statele mici cu o populație totală mai mică de 1 milion, sînt eligibile pentru a aplica orașele cu 10.000 de locuitori. Termenul limită pentru aplicare este 16 iunie.

Capitala Europeană a Turismului Inteligent este o inițiativă a UE, finanțată în prezent în cadrul Programului COSME pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , oraș , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
2816 locuitori

Cania este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iepureni și Cania. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Cantemir și la 118 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2816 oameni. Satul Cania a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.