Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
11 iunie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3100
Moldova rămîne în zona verde pentru România: Cum ajungem în țara vecină
11 iunie 2021, 11:00 Natura şi turismul views 3100

Moldova rămîne în zona verde pentru România: Cum ajungem în țara vecină

Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Astfel, Moldova rămîne în zona verde pentru statul vecin.

„Regula generală prevede că pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile. Sînt scutite de la măsura carantinei persoanele care fac dovada vaccinării, precum și cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile. Totodată, sunt prevăzute excepții de la aceeași măsură pentru o serie de categorii profesionale, care pot fi accesate AICI sau AICI”, se arată într-un comunicat emis de Ambasada României în Moldova.

În carantină nu sînt plasate nici persoanele care vin din Republica Moldova și au cetățenie română. Aceștia nu trebuie să prezinte dovada vaccinării la intrare în țară sau alte documente privind COVID-19.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , calatorie , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.