Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 iulie 2022, 16:00 Itinerare turistice views 5140
Itinerar pentru Weekend: De la hidrocentrală la fabrica de bere
07 iulie 2022, 16:00 Itinerare turistice views 5140

Itinerar pentru Weekend: De la hidrocentrală la fabrica de bere

În Moldova a fost lansat un nou proiect interesant "Traseu pentru Weekend", în care vor fi prezentate locuri interesante de vizitat în weekend.

Proiectul a fost lansat de către directorul companiei "ArtMarket", Andrei Elistratov, în cooperare cu Feodor Evstigneev și SidDrone Movies & more, cu susținerea DAAC Hermes și Land Rover Moldova.

Scopul proiectului "Traseu pentru Weekend" este de a aduna cît mai multe locuri interesante din Moldova care pot fi vizitate în weekend, de a crea opțiuni pentru acele trasee pe care cetățenii vor dori să le exploreze personal.

Premiera proiectului a avut loc astăzi. În cadrul primei ediții a proiectului cu un format narativ ușor, spectatorii pot afla despre traseul cu o lungime de 35 km care începe în satul Căzănești și se termină în localitatea Gîndești.

Participanții la proiect au ales drept primul punct centrala hidroelectrică de pe rîul Răut. În continuare ei au vizitat palatul-conac a lui Uvaliev, moara de apă abandonată din apropierea satului Prodăneștii Vechi, au admirat ruinele podului de piatră foarte vechi peste rîu, au vizitat satele unice din Căprești, Rogojeni și Gîndești și au apreciat atracțiile sale, precum și au testat capacitățile autoturismului lor sigur și confortabil.

Alte informații utile despre turismul din Moldova, precum și despre traseele turistice pot fi găsite pe adresa moldovenii.md.

Cuvinte cheie:

Moldova , calatorie , DAAC Hermes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.