Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
21 aprilie 2021, 12:00 Turismul în Moldova views 3033
ît trebuie să scoți din buzunar ca să vizitezi rezervația „Orheiul Vechi”
21 aprilie 2021, 12:00 Turismul în Moldova views 3033

ît trebuie să scoți din buzunar ca să vizitezi rezervația „Orheiul Vechi”

Încă din anul 2005, turiștii care își doresc să viziteze complexul „Orheiul Vechi” trebuie să scoată din buzunare 10 lei, iar dacă își doresc și un loc de parcare, de alți 10 lei mai e nevoie.

Chiar și așa, nu mulți se grăbesc să achite aceste taxe de intrare, mai degrabă cei responabili au achitat din toate timpurile, spune directorul Rezervației Cultural-Naturale „Orheiul Vechi”, Ion Ceban.

„Nu s-a respectat pînă acum, dar nu cred că sărăcește poporul de 10 lei pe care îi lasă pentru vizitarea instituției”, a declarat Ion Ceban pentru Noi.md.

Nu demult, pe rețelele de socializare a apărut o postare prin care un internaut se „plîngea” că i s-ar fi cerut bani la intrarea în Rezervație.

De precizat că taxele, care se achită de ani buni, sînt următoarele:
Autocar – 50 lei;
Microbuz – 25 lei
Automobil – 10 lei.

Suplimetar fiecare persoană este obligată să achite o taxă de vizitare a stațiunii:
Maturi – 10 lei
Studenții și elevii – 5 lei.
Pe lîngă vizitarea stațiunii, turiștii au acces gratuit la „Casa-muzeu”, la Centrul Expozițional și la Biserica Nașterii Maicii Domnului.

Taxele se achită la intrarea în stațiune și se eliberează bon fiscal pentru suma achitată. Din sumele achitate se vor investi în amenajarea „Complexului muzeal Orheiul Vechi”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

turism , Orheiul Vechi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.