Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
29 mai 2018, 15:20 Natura şi turismul views 11681
Descoperire importantă sub stratul de gheaţă din Antarctica
29 mai 2018, 15:20 Natura şi turismul views 11681

Descoperire importantă sub stratul de gheaţă din Antarctica

Cercetătorii au descoperit trei canioane vaste într-unul dintre cele mai neexplorate locuri de pe Pământ, sub gheaţa de la Polul Sud.

Craterele se propagă pe sute de kilometri, însă nu pot fi observate la suprafaţa continentului îngheţat. Conform BBC, citat de mediafax.ro, dr. Kate Winter din cadrul Universităţii Northumbria şi colegii săi au reuşit să descopere structurile ascunse, cu ajutorul radarelor.

Conform specialiştilor, canioanele joacă un rol important în controlarea fluxului de gheaţă. Dacă stratul de gheaţă din Antarctica se subţiază din cauza schimbărilor climatice, cercetătorii consideră că aceste canale ar putea accelera fluxul de masă ce se va propaga către ocean,.

''Dacă schimbările climatice vor continua să se modifice în Antarctica, ne putem aştepta ca gheaţa din aceste canale să ajungă mult mai rapid către ocean. Sunt extrem de importante, însă nu ştiam că există anterior,'' a declarat Winter.

Sursa: www.mediafax.ro

Cuvinte cheie:

Antarctica , descoperire , gheata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.